De meeste mensen denken bij visserij uiteraard aan vissen met vissersschepen op zee. Maar vissen kan ook eenvoudiger en kleinschaliger. Dicht bij ons vakantie appartement zeezichtoostende.be wordt er aan strandvisserij gedaan. Loop richting Middelkerke en je zult ongetwijfeld de visnetten ontdekken. Als je op het juiste moment passeert (bij terugtrekkende zee), kun je soms de vangst zien en een leuke babbel met de strandvissers doen. Altijd plezierig!

Strandvissers met platte netten

De platte netten worden bij eb horizontaal op het strand gelegd. Daarbij worden ze aan 3 zijden ingegraven en verankerd. De ene kant (langs de strandzijde) is voorzien van vlotters.

Bij vloed komen de netten onder water te staan, en komt het net open te staan aan de strandzijde via de vlotters die op het water drijven. Bij de terugtrekkende zee komen de vissen vervolgens vast te zitten in het net.

Welke vangst wordt hierbij verkregen vraag je je af? Wel per net en per tij kunnen welk enkele kilogram vis gevangen worden. In het voorjaar kan dat vooral tong zijn, die in het voorjaar de ondiepe waterzones gaat opzoeken om te paaien. In het najaar kan er kabeljauw, tarbot, griet, pladijs & zeebaars gevangen worden. Ook minder gekende vissoorten zoals flint, horsmakreel & wijting zitten soms in de netten. Ook krab, zeekat & kwallen zitten uieraard soms in de netten na het wegtrekken van de zee.

Ontdek ook deze vismethodiek op het strand van Oostende. Beleef het en boek vandaag nog je weekendje weg of vakantie via vakantie appartement zeezichtoostende.be.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *