Een echte trekpleister voor de toevallige voorbijganger. Tussen de 2 grote strekdammen op het strandje, of dichterbij op het strand van Mariakerke zie je ze regelmatig. Zeehonden die even op het strand liggen.

Zeehondenpopulaties zie je meer en meer aan de Belgische kust, ze profiteren van verbeteringen in de waterkwaliteit en inspanningen voor natuurbescherming. Ook hebben veranderingen in de visserijpraktijken of het beschikbare voedselaanbod invloed op de aanwezigheid en het gedrag van zeehonden aan onze kust.

Zeehonden komen regelmatig op het strand om te rusten. Het is een deel van hun natuurlijk gedrag om tijd door te brengen op het land, vooral na het zwemmen of jagen. Dit helpt hen ook bij de thermoregulatie, waarbij ze hun lichaamstemperatuur stabiliseren.

Zeehonden liggen ook op het strand om te zonnebaden. Dit helpt hen hun lichaam op te warmen, vooral na een duik in koud water. De warmte van de zon is essentieel om hun lichaamstemperatuur op peil te houden.

Soms raken jonge, onervaren zeehonden verloren of komen ze in ondiep water vast te zitten. Ze komen dan op het strand terecht terwijl ze rusten of wachten op de terugkeer van hun moeder.

Zeehonden zijn over het algemeen wilde dieren en het is essentieel om ze met rust te laten. Mensen moeten een veilige afstand bewaren en vermijden om de zeehonden te benaderen, omdat dit stress kan veroorzaken en hun natuurlijke gedrag kan verstoren. Als mensen denken dat een zeehond in nood is, moeten ze onmiddellijk contact opnemen met de juiste lokale instanties voor hulp en advies.

Wil je ook de zeehonden spotten in Oostende tijdens je vakantie of paar dagen aan zee & ben je op zoek naar een leuk vakantieappartement tot max. 6 personen met verwarmd zwembad & garage? Bekijk dan onderstaande links.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *